Jan 8, 2023

Ο κ. Γεράσιμος Ποτήρης προήχθη σε 5ο dan


Συγχαρητήρια από το ΔΣ και τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Αϊκίντο (HAU) στον κ. Γεράσιμο Ποτήρη για την προαγωγή του στο 5ο Dan από τον UESHIBA Moriteru Doshu κατά τη διάρκεια του Aikikai Hombu Dojo Kagamibiraki 2023, μετά από πρόταση του τεχνικού συμβούλου της HAU, Michel Erb και της Ελληνικής Ένωσης Αϊκίντο.

Ο Γεράσιμος Ποτήρης ξεκίνησε την ενασχόληση με το αϊκίντο τον Φεβρουάριο του 1998 σε ηλικία 20 ετών στο FukuShinKan dojo (Aθήνα) υπο την καθοδήγηση του sensei Γιώργου Κολιόπουλου. Κατα την πολυετή ενασχόληση με το Αikido έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με κορυφαίους δασκάλους όπως οι W. Smith, G. Jones, P. Brady, K. Hayward, P. Smith, S. Sugano, Y. Kobayashi, T. Mori, T. Sugawara, M. Minegishi, C. Tissier, B.E. Olsen, P. Guillemin, D.Waite, M. Erb κ.α. 


Το 2011 ίδρυσε το ΚοuShiKan dojo στον Πειραιά (ένα χώρο 180τ.μ. αποκλειστικά για αϊκίντο και άλλες Ιαπωνικές τέχνες) και από τότε είναι υπεύθυνος διδασκαλίας. Το 2013 έγινε συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πειραιά (μέσω του προγράμματος του Πανελλήνιου οδηγού πολεμικών τεχνών) και έκτοτε διδάσκει δωρεάν στους φοιτητές αϊκίντο ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τέχνης στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένος προπονητής από την ΓΓΑ και τα τελευταία χρόνια έχει οργανώσει και διδάξει ως επικεφαλής εκπαιδευτής, σεμινάρια σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις.


O κ. Γεράσιμος Ποτήρης είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΪΚΙΝΤΟ (HAU).