Πέτρος Μουλαγιάννης sensei

Πέτρος Μουλαγιάννης 

Ο Πέτρος Μουλαγιάννης 5. Dan Aikikai Hombu Dojo, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1989, σε ηλικία 18 ετών, εξασκούμενος στο Shotokan Karate, μέχρι την ημέρα που γνώρισε την τέχνη του Αϊκίντο, η οποία αμέσως τον κέρδισε λόγω της φιλοσοφίας της, της αρμονικής της κινησιολογίας και της πληρότητας των τεχνικών της. 


Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Αϊκίντο το 1996, υπό τη διδασκαλία και στενή καθοδήγηση του κ. Γιώργου Κολιόπουλου, στο FukuShinKan Dojo, όπου μάλιστα επί σειρά ετών δίδαξε ως Fukushidoin και εν συνεχεία ως Shidoin της οργάνωσης Hellenic Aikido Association. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε επί σειρά ετών και στο Αϊκίντο Αθηνών υπό την κα. Janet Clift και τον κ. Eamonn Devlin. Τον Αύγουστο του 2000 έλαβε το 1ο dan Aikikai, τον Ιούνιο του 2003 το 2ο dan Aikikai, τον Ιανουάριο του 2007 το 3ο dan Aikikai και το Δεκέμβριο του 2010 το 4ο dan Aikikai. Το 2010 ίδρυσε, το Aikido Tokaido Dojo και το 2011 σχημάτισε τον κεντρικό πυρήνα της Ελληνικής Ενώσεως Αϊκίντο (HAU). Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να μελετά συστηματικά και παράλληλα να ασκείται στη μεθοδολογία και στην τεχνική προσέγγιση του Shihan Christian Tissier. 


Από το 2014 ασκείται υπό την άμεση επίβλεψη και τεχνική καθοδήγηση του Michel Erb Shihan, στενού μαθητή και συνεργάτη του κου. Tissier. Τον Ιανουάριο του 2017 του απενεμήθη από τον Ντόσου και το Aikikai Hombu Dojo, το 5ο dan. Καθ όλη τη διάρκεια της εξάσκησης του στο Αϊκίντο έχει παρακολουθήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό πολυάριθμα σεμινάρια υψηλόβαθμων Ιαπώνων και Ευρωπαίων εκπαιδευτών, ενώ και ο ίδιος έχει οργανώσει και διδάξει σε πολλά σεμινάρια και εκδηλώσεις εντός και εκτός της Ελλάδος. Από το 2004 εξασκείται παράλληλα στην πολεμική τέχνη του Iaido, στην οποία κατέχει το βαθμό του 4ου dan.